ESTRADA

 

28 de setembre - 27 de novembre de 2021

A|34 presenta la tercera exposició individual d’Estrada a la galeria. Una selecció de pintures, escultures, relleus i collages realitzats entre 2018 i 2021.

Estrada (Buenos Aires, 1942) pertany, com tants artistes de la seva generació, al món de l’abstracció. Va iniciar els seus estudis de pintura en l’adolescència, al taller d’Ignacio Colombres. El 1958, una exposició de Serge Poliakoff i una altra organitzada pel British Council, en la qual participava Ben Nicholson, van suposar el seu primer i determinant contacte amb l’art abstracte.

El 1962, després d’una primera exposició individual a la Galeria Pizarro de Buenos Aires, viatja a Europa amb la intenció d’estudiar a Alemanya a l’Escola d’Ulm –dirigida en aquell temps per l’argentí Tomás Maldonado–, però passa abans per Madrid, on decideix instal·lar-se, i s’inscriu a l’Academia de San Fernando. Actualment viu entre Sant Martí Vell (Girona) i Madrid.

En paraules de Juan Manuel Bonet: “Dels anys seixanta fins ara, ha seguit un procés de depuració, abandonant els aspectes més sistemàtics del seu treball inicial, i guanyant en saviesa, profunditat i veritat. Estima el silenci, la serenitat, la construcció, allò concís, subtil, la veu baixa…”

L’exposició inclou un racó infantil on, al costat de rèpliques de joguines dissenyades per integrants de la Bauhaus, s’exposa un tepee que va construir per al seu fill a finals dels anys seixanta.